lördag 8 oktober 2011

För kelpnudelnördar


Kelpnudlar är raw nudlar gjorda av kelpalgen. De är fettfria, glutenfria, har väldigt lite kolhydrater och kalorier. Samtidigt är de rika på mineraler och därför ett bra alternativ till exempelvis risnudlar. Smaksmässigt är de helt neutrala och kräver en god dressing till (som t.ex. den till papayasalladen i nedan). Konsistensen påminner om gummiaktiga men samtidigt krispiga böngroddar. De behöver varken blötläggas eller kokas utan äts som de är direkt ur förpackningen. Här i Bangkok har vi hittat dem på Siam Paragons Gourmet Market, den underbara, stora mataffären inne på köpcentret. Priset var ca 7 kronor för en förpackning, vilket är otroligt mycket billigare än i Sverige. Är du i Bangkok kan det alltså vara smart att köpa på sig några påsar. Du hittar dem inne på Gourmet Market närheten av den färska fisken och riset. Fråga annars om "sen keåw" eller "sen kiau". Det uttalas så. På förpackningen står det "seaweed noodles" på engelska. Märket är KSO.

Ha det fint!
/Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar