fredag 9 september 2011

Tacofest!



När man ska introducera folk till raw food så är det smart att välja en rätt som inte smakar allt för annorlunda från vanlig mat. Jag brukar bjuda på tacos, eftersom de flesta ingredienser till tacos ändå oftast är råa. Har man riktigt skeptiska vänner kan man till och med bjuda på vanliga tacoskal, fast med raw fyllning. Mina tacoskal är hemmagjorda och fantastiskt goda. Jag fyller dem med guacamole, raw färs, grönsaker och en raw vitlöksdressing. Både i smak, utseende och konsistens blir de närmast omöjliga att skilja från vanliga tacos. Mums!

Raw majstortillas
  • majskorn från 4 råa kolvar
  • 1 röd paprika
  • 2 soltorkade tomater
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk paprikakrydda
  • 1 dl vatten
  • lite cayennepeppar
  • salt efter smak

Mixa ihop allt utom linfröna till en slät smet i en high-speed blender. Det kan ta ett tag att få röran riktigt slät. Jag har testat att ta lite i taget i en Tribest Personal Blender också, och det funkar helt okej. När röran är slät kan du hälla över det i en skål och ha i de hela linfröna. Låt stå en halvtimme. Bred ut runda tortillas på teflexpapper, inte riktigt 1 cm tjocka, fyra stycken på en plåt. Torka i torkugn ca 20 timmar. Efter halva tiden tar du bort dem från teflexpappret, böjer dem till tacoskal och knyter en sytråd runt dem för att hålla ihop dem. Sen ställer du in dem i torkugnen igen, utan teflexpapper. När de är färdiga bör de vara tunna och krispiga men ändå böjliga. 

Smaklig måltid!
/Maria

1 kommentar:

  1. Mmmm gott det ser ut, ska göra det till helg mys

    SvaraRadera